Om Lizzan

Bild på Lizzan

Lizzan, eller Lisbeth Nilsen som jag egentligen heter, har dansat och lärt ut linedance sedan hösten 1999, då den första egentliga linedance-kursen hölls i Östersund. Sedan våren 2007 håller jag inte längre några kurser, men jag håller ändå hemsidan igång och dyker upp på något event då och då.

Själv har jag gått två instruktörsutbildningar, dels SCWDA's steg 1 instruktörsutbildning, dels en instruktörsutbildning i Trondheim med Arild Lekanger. Mycket har jag även lärt mig av egen erfarenhet, då jag hållit drygt 20 kurser i linedance.

Dans är dock ingenting som jag börjat med nyligen, det har alltid varit min favoritsysselsättning. Jag började med barnbalett när jag var fyra år gammal, och har sedan dess hunnit prova på lite orientalisk dans, jazzdans, bugg, salsa och squaredance. Squaredance har jag dansat sedan 1993, men nu finns det inte mycket tid till annat än Linedance. Linedance är dessutom den dansform som passar mig bäst, då man inte behöver någon partner, och kan dansa när och hur man vill, och samtidigt får man prova många olika dansstilar.

Datorer och webbmästeri

Datorer är min andra favoritsysselsättning, och även det som jag jobbar med om dagarna. Jag har läst Programvaruteknik på Mittuniversitetet och jobbar nu som programmerare på TIKAB.

Hemsidesbyggande började jag med ganska snart efter att jag fått Internetuppkoppling på min hemdator, cirka 1997, och på senare tid har jag börjat intressera mig för standarder på nätet. Jag gör så gott jag kan för att hålla mig till de standarder som gäller för html och css för att göra sidorna så åtkomliga som möjligt. Hjälp mig gärna att hålla mina sidor standardiserade genom att klicka på valideringslänkarna längst ned på varje sida, och skicka mig ett mail om det är något som är tokigt.